pühapäev, 30. august 2015

maiusta - pool-toor-tordiga

Pidupäeva eri!!

Nädal tagasi avastasin, et Mahemarketi kohviku asemel võib mõnikord maiustada peaaegu sama tervislikult ka koduseinte vahel. Sealsed toortordid on suurepärased ja mu lemmikud! Kuidas saab nii vähesest luua midagi väga maitsvat? Huvi on iga kord kohvikut külastades suur - järjekordne tordilõik ootab maitsmist ja kunagi ei pane täppi, kui üritad peale vaadates maitset ennustada. See ajendaski omapoolset tagasihoidlikku tordikest tegema.
Aga miks pool-toortort? Seda seetõttu, et täidiseks kasutan tavalist jogurtit, muidu vist peaks seda tegema india pähklitest jms. Seega on selles suunas veel arenguruumi!
Koguseid täpselt ei mõõtnud ja ei oskagi anda, sest nagu kodukokale kohaselt - kõike tuleb lisada tunde järgi!

Mida vaja?
Põhja jaoks:
peotäis mandleid
peotäis kreeka pähkleid
paar sl kookoshelbeid
paar sl kookosõli
1 banaan
Täidise jaoks:
paar tl agar agarit
u 700 ml maitsestatud jogurtit (laisa koka variant :))
1/2 topsi kreeka jogurtit
paar peotäit mustikaid või muid marju, sügavkülmast

Kuidas teha?
Pane mandlid ja kreeka pähklid mõneks tunniks vette likku, aga saab ka ilma leotamiseta. Viimasel juhul loputa nad korralikult puhtaks. Pane kõik põhja minev materjal blenderisse ja surista püreeks. Vajuta tainas koogivormi, võta abiks lisa kookoshelbed, mis ei lase tainal käte külge nakkuda.
Täidise jaoks sega agar agar vähese veega ja lase potis soojaks, et see lahustuks. Sega kausis jogurtid, maitsesta vajadusel mõne magustajaga (mesi, agaavisiirup vm). Lisa kiirelt segades agar agar ja mustikad ning kalla põhjale. Külmkappi ja varsti juba saab! Kaunista näiteks kookoshelvestega.

5 kommentaari:

  1. Proovin kindlasti! Mu, on hetkel selline kapis: póhi ka toor, aga täidis 2 pakki roorjuustu, rice whip, agaragar, mustikad. Jube hea ja lihtne täidis. Ja tegelt agaragarit pole vaja üldse panna, kuna toorjuust ise hoiab vormi

    VastaKustuta
  2. Kirjavead tulid aiipäädiga nüüd, vabandan,

    VastaKustuta
  3. :) Anna siis teada, kuidas välja kukkus! Toorjuustu ja vahuriisiga ei ole vast tõesti vaja tarretajat panna, siis tuleb lihtsalt usinalt sööma asuda :)

    VastaKustuta
  4. Nonii, läks kõik nässu va agaragari pärast. Tegin kõik segu valmis, siis panin kuumutatud agaragari ka segu sisse ja blenderdasin ja see kiskus imelikult tükki ja ei segunenud ühtlaselt. Pärast mudisin käte vahel segu sisse, aga jäid ikka sellised plastmassi meenutavad tükid koogi sisse ja seisab teine juba 2 päeva puutumatult külmkapis. Täna viin komposti. Proovin uuesti üldse ilma tahendajata, lootes toorjuustu ise tahenemise peale. Kuidas Sa agaragarit lisad, et jääks hästi?

    VastaKustuta
  5. :D Teinekord proovi äkki läbi sõela saad ehk ajada nagu ma kunagi jahukastet tehes toimisin, kui see tükki tõmbas.
    Võibolla aitab see, kui agaragar on segunenud lisad sellele lusikatäis seda põhikreemi, siis veel paar lusikatäit ja siis kallad selle tagasi. Noh et väiksemat šokki teha talle.

    VastaKustuta