kolmapäev, 26. august 2015

tee ise märkmik


Kuigi ma neid ei kogu, on mul märkmikke terve kollektsiooni tarvis. Väiksemaid, suuremaid, paksemaid ja õhemaid. Läbi mitme olen kogunud ideid ja mõtteid erivärvilistesse vihikutesse. Tavaliselt ei jõua ma neid kunagi lõpuni täis kirjutada, alati leian enne mõne uue vahva kujundusega tegelase. Märkmikest ei saa kunagi küllalt neile, kellele meeldib otse paberile kirjutada või joonistada. Seetõttu teengi ühe vihiku lausa algusest lõpuni ise.



* kapis seisnud nahkseeliku jääkmaterjal sai heasse kasutusse *

Mida vaja?

Seemisnahka (sobib ka tehisnahk või paks kangas, mis ei hargne), kääre, vanapaberit, sukanõela, nööri või paksemat niiti, vaibanuga, joonlauda ja alust, millel lõigata

Kuidas teha?
Lõika nahast 33 x 20 cm suurune tükk ja murra pooleks nii, et ühele poole jääb 13 cm, teisele 20 cm. Viimasest saab 7 cm peale keeratava kaane.
Paberid murra pooleks ja lõika 13 x 19 cm suuruseks plokiks. Aseta see nahatükiga sobivalt kokku ja õmble keskkohast kokku. Lõika 1 x 45 cm pikkune nahatükk, mille üks ots liimi pealeeratava kaane keskkohta ja tiki läbi. Paela saab ümber märkmiku keerata ja algusesse kinnitada. Tiki märkmiku kaanele initsiaalid vms ja valmis ta ongi!





Nipp! Samal viisil võid teha ka suuremaid väi väiksemaid märkmikke.

2 kommentaari: