reede, 4. september 2015

tee ise rannapaun

Nädalavahetuse projekt!

Sellel aastal suve nagu ei olnudki ega tulnudki, kuigi ootusärevus oli suur. Küll siis jõuab randa ja päevitama ja peesitama. No need paar sooja päeva augusti alguses muidugi olid, aga kui oled enamuse ajast kontoritooli naelutatud, siis ei ole tõesti midagi öelda. 
Üks armas suvistes toonides kott laseb vanu häid aegu meenutada, kui suvi kestis ikka korralikud 3 kuud ja järvevesi oli soe nagu kalasupp. Kotiga on ka sügisel ja talvel hea trenni, perega soomatkale või lapsega õue minna. Saab isegi voodrita, kui piisavalt paks kangas on!

Mida vaja?
60 cm kangast, 2 m jämedat nööri või köit, (pildilt välja jäänud) nahajääke, vilditükki, kääre, õmblusmasinat, nööpnõelu ja haaknõela, soovi korral tükike voodrit


Kuidas teha?

Lõika kangast ja vildist välja ring läbimõõduga 30 cm ja ristkülikukujuline tükk mõõtudega 50 x 85 cm. Õmble vilditükk kanga pahemale poolele.


Äärista ristkülik külgedelt ja õmble ülaservale lai tunnel. Aja köis tunnelist läbi ja õmble ülemine serv läbi, et köis püsiks tihedalt tunnelis.


Kinnita põhjaratas ristkülikuga nööpnõelte abil omavahel kokku, lisa õmbluste vahele kaks pooleks murtud nahariba sangade kinnitamiseks. Õmble läbi.


Lõika 14 x 18 cm suurune tükk kangast, äärista siksak-õmblusega ja õmble koti välis- või siseküljele taskuks. Võid neid ka mitu teha, neisse on hea väikseid vajalikke asju pista. Õmble koti küljeõmblus kuni tunneli otsteni kokku. Seo köieotsad nahkaasadesse ja valmis ta ongi.




Nipp!
Kui tahad kotile voodrit, lõika voodrikangast välja põhja- ja küljetükk ja õmble nad omavahel kokku. Murra ülemine serv ära ja kinnita nööpnõeltega koti servale, tunneli alla. Õmble veel korra mööda serva kott läbi. Väga lihtne.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar