esmaspäev, 21. september 2015

tee ise rippuv lillepott


Mu akna kohale on aja jooksul sattunud mitmeid asju rippuma ja ei taha sealt kuidagi lahkuda.


Väikse puupulga värvisin sinivalgetes toonides mõned aastad tagasi üle ja panin sellele "õngele" rippuma keraamilised kalakesed, mis juba ammu enne seda oma õiget kohta ootasid. Lihavõtetest pärit pastelsed munad sobivad nii hästi külgkardinaga, et ei taha neid sealt samuti maha võtta. Taimepott tuli ka valgusele lähemale panna ja seda nii, et ta akende avamist ei segaks. Nüüd kolib see viimane teise toa akna taha, et teha ruumi oma väiksele vennale. Isekivistuvast savist lillepott, millele riputusaugud juba varakult sisse tehtud. Potti istuta näiteks sukulent, mis elab vabalt ka õhust ja armastusest või kasuta seda hoopis millegi muu hoidmiseks!


Mida vaja?
isekuivavat savi
tainarulli
nööri
soovi korral akrüülvärve ja pintslit
vormi hoidmiseks väikest kaussi


Kuidas teha?
Rulli savi lauale, aga proovi mitte väga õhukest plaati teha. Keera kauss tagurpidi, aseta sellele köögipaber või riidetükk ja seejärel saviplaat.


Suru kätega ettevaatlikult savi ümber kausi ümaramaks. Kui tahad, lõika ülemine serv sirgemaks ja suru kolmest kohast seina sisse auk. Jäta kauss kuivama.



Kui kauss on tahenenud, värvi see üle. Seo aukudesse kolm nööri, need jällegi omavahel kokku ja pane rippuma. Taimeke sisse ja ongi valmis.



Nipp!
Isekivistuv savi ei kannata niiskust juhul kui seda pole läbipaistva lakiga üle käidud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar