pühapäev, 19. veebruar 2017

tee ise sõnumiga vannikardin


Kuna viimasest vannikardinaloost on juba tükk aega möödas ja praeguse asemele oleks uut elamisse vaja, siis võtsingi asja käsile. Toona tehtud täpiline kardin elab linnas ilusti oma igapäevaelu, aga uues kodus olnud ajutine kardin hakkas juba käest minema. Selle asemele ostsin juba suvel valge/läbipaistva kardina, et seda natuke omamoodi kaunistada ja üles riputada. See on pidanud sahtlis mitu-mitu kuud oma õitsele puhkemist ootama :)
Vannikardinate eluiga, võrreldes kraanikausi või vanniga, ongi tegelikult üpris lühike. Eriti veel kui vees on näiteks palju rauda, mis kardinat järejepidevalt roosakaks võõpab.
NIPP! Kui soovid, võid kardinale pakkuda hoopis iluteenust ja teda äädikavees leotada, et ta veel natuke aega vastu peaks.

Seekord võtsin kangavärvi asemel appi hoopis erinevad narmaspaelad ja markeri. Iseenesest oleks piisanud ka ainult viimasest või paelte kombost, aga seekord oli tunne - mida rohkem seda uhkem!


Kardina keskele kirjutasin sõnumi, mida on ikka hea igal hommikul lugeda :) Plaanisin alguses veelgi suurejoonelisemat teksti koos kaunistusega, aga kartsin, et seda tegema hakates, ei jõuagi asjaga ühele poole. Selle kasutan ära võibolla mõne muu meisterduse juures.


Mida vaja?
vannikardinat
veekindlat markerit
värvilisi narmas-, satiin-, pompom- vm paelu
õmblusmasinat
nööpnõelu


Kuidas teha?
Kinnita paelad kardina ülaservale nööpnõeltega ja vaata, kas oled paigutusega rahul. Õmble paelad kardinale. NB! Narmaspaelte puhul alusta õmblemist alumistest paeltest, siis ei jää narmad ette.


Joonista või kirjuta midagi toredat kardina keskele, mis iga päev naeratuse näole toob.
NIPP! Et saada kardinale võimalikult sirge kiri, pane kardin põrandale laudisega paralleelselt jooksma! Või otsi mõni muu "joonlaud" alla.


Pande kardin konksude abil rippuma ja ongi valmis!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar