esmaspäev, 10. aprill 2017

tee ise võtmehoidja


... kasutades plastikust koogikarpi!
Vahva tehnika, mille abil saab teha õhukesest, krõbisevast plastlehest tugeva ja peene joonistusega ripatsi võtmehoidjaks. Kindlasti tuleb valida just see õige plastik, et tulemus oleks just see, mis vaja. Allpool on näha ka see, mis juhtub, kui kasutada sarnase välimusega materjali :)

Kahanev plastik on nr 6, see on see pisike number kolmnurga sees, mis on pressitud igale plastiknõule, -topsile jne. Kõige lihtsam viis paras kogus seda õiget plastikut saada, on osta poest väike kook plastikkarbis (üldjuhul kannavad nad kõik märki nr 6), maiustus nahka pista ja karp meisterdamise jaoks ära kasutada.
Kuna alles hiljuti toodi külakostiks ühe suursündmuse jaoks kook, siis oli vajalik materjal kohe olemas.

Maa, ahoi!

Vaja läheb?
plastikut märgiga nr 6
pilte aluseks
markerit
kääre
augustajat


Kuidas teha?
Lõika karbikaanest sile tükk välja ja joonista soovitud pildid plastikule.
NIPP! Kasutada võid ka värvilisi markereid, et saada veelgi põnevam tulemus!



Lõika tükid välja ja augusta.




Pane pildid ahjuplaadile ja pista 10-20 sekundiks 150 kraadisesse ahju. Samal ajal kükita ahjuukse ette ja piilu sisse, kuidas plastik kõigepealt krimpsu tõmbab ja seejärel tagasi sirgeks vajub - olles samal ajal muutunud kordi ja kordi väiksemaks.



Nagu enne mainitud, proovisin seekord ka ühte teist plasti (mis oli poest ostetud quiche-i kaaneks, aga numbrit ei vaadanud), mis aga ei toiminud sugugi. Muutus ahjus hoopis valgeks ja jäigi krimpsu. Seega tuleb valida ikkagi nr 6 ja ainult nr 6 :) Kahju muidugi, kutsu ja palmipuu olid mu lemmikud!

Vasakul plastik nr 6, paremal petukas :)

Aja võtmerõngas läbi valminud kujundite ja kinnita võtmekimbu külge.
NIPP! Neid plastikupildikesi saad kasutada ka nt kaelakeeripatsina, kinnitada käevõrule vms :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar