esmaspäev, 21. august 2017

tee ise rippuv stange


Vajadus riputada laste riideid mõne ägeda stange otsas tuli siis, kui sahtlist võetud peopluus jälle kortsu läinud oli. Mõtlesin, kui mugav oleks pluus lihtsalt lapsel selga aidata, selmet kiirustades triikraua järele joosta. Sest kuskile minnes on ju alati kiire! Nüüd seal ripuvadki mõned kleidid ja paar pluusi (pildilt tegelikult puudu), mida saab kohe kasutama hakata :)


Tegelikult ei pea üldse niipalju mässama nagu mina - võta lihtsalt üks oks või puupulk ja riputa lakke või kinnita seinale. Aga lõngadesse keritud osad hoiavad paremini riidepuid paigal ja stoppkaader näiliselt sebrat ning kaelkirjakut taga ajavast lõvist stangel on palju ägedam! Pluss lisaväärtuseks on see, et nende külge saab riputada pisipreilide kaelakeed või härrakeste kikilipsud!


Selle usja stange tegemiseks oli oks meie peres juba ammu valmis ja ootamas. Oksa küljes rippusid möödunud talvel kuusevalgustid ja mõned jõulukaunistused. Olin selle isegi juba millegipärast pooleks murdnud, aga mida kõike ei paranda korralik PVA ports! :D

Mida vaja?
kuivanud puuoksa
nööri või lõnga
plastikust mänguloomi
kääre
liimi (kasutasin Scotch universali)
vajadusel kardinapuukandureid ja kruve

Kuidas teha?
Seo nööri ots oksale ja keri see nii pikalt ümber oksa nagu vaja. Võid tõmmata oksale liimist pikitriibu, et lõng korralikult kinni jääks. Kinnita nööriots samuti liimiga.


Kasuta erinevat värvi lõngasid ja keri lõnga pulga ulatuses mitmesse kohta.


Seo pulga otstesse nöörid, millega saad stange rippuma panna. Säti pulk paika just nii nagu vaja!
NIPP! Kui on võimalus, võid kinnitada pulga ka nt kardinapuukanduritega seinale.


Uups, keegi on lage värvides pennile valge ninaotsa võõbanud - 
õnneks ootab neidki valge vahakiht, kui tuleb jälle talvine sisetööde periood :) 

Liimi mänguloomad pulgale sobivasse kohta ja lase kuivada.


Pulga otsad jäta vabalt viimistlemata, muidugi võid need ka sirgeks lõigata, lihvida ja kasvõi terve oksa üle värvida :)


Ongi valmis! Kleidi ja pintsakud rippuma!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar