esmaspäev, 23. november 2015

tee ise mänguklotsid


Oi kuidas mulle plastmassist mänguasjad ei meeldi. See materjal kohe üldse ei sümpatiseeri. Olgu, on asju, kus see tõesti omal kohal on, aga mulle tundub, et seda keemiat on ikkagi kuidagi liiga palju. Ja mänguasjadega on asi eriti üleval. Lapsed lippavad lausa automaatselt poes nende kirevate ja sädelevate ja läikivate lelude juurde. Ja püüa siis seletada, et täna me seda ei osta. Aga noh, õnneks olen suutnud ikka lapsega asja kohapeal rahulikult ära lahendada :)
Villast heegeldatud või puuvillast õmmeldud pehmed kaisuloomad ja muud elukad, puidust autod jm sellised jubinad on minu teema! Need materjalid on looduslikud ja lapsele turvalisim valik. Ja üldjuhul peavad need Palju paremini vastu kui plastmassist õudukad. Ja isegi kui puidust mänguasi peaks kuskilt järele andma, siis seda selle saab ju issile parandamiseks viia :) Viimases hädas sobib ka tulealustuseks... :)))
Eriti toredad ja arendavad lelud - ehitusklotsid - said ise tehtult nii ilusad, et pane või riiulile seisma. Lapsele mängimiseks nagu ei tahakski anda, looks ise hoopis riiulis kompositsioone.
Ja ongi ka poistele oma meisterdus olemas :)

Mida vaja?
4 x 4 cm läbilõikega puiduklotse
saagi
liivapaberit
valget värvi
musta vm värvi
maalriteipi


Kuidas teha?
Lõika klotsidest kuubikud ja lihvi servad siledaks.


Värvi kuubikud valgeks ja lase kuivada.


Kata kuubikute kolm külge maalriteibiga nii, et saaks kolm külge korraga ära värvida.


Sega valge ja musta värviga paar erinevat tooni värvi ja värvi kolmnurgad üle. Jäta kuivama ja lase lapsed mängima.


Ja ongi valmis!



 Auto sõitis tunnelist läbi...

... ja läks parandusse!

Foto: Sverre Karro

2 kommentaari:

  1. Appi-appi-appi-appi kui tore, et ma selle blogi leidsin! Kuldaväärt, tõesõna! Kas tõesti oled Sina seesama Laura, kes kunagi oli armsa ajakirja, Mareti, toimetaja? Kui nii, siis ma kohe teadsin, et Sul peab kusagil ka tore ajaveeb olema :) Hakkan nüüd siis kohe algusest lugema-vaatama. Vabandust liiginnuka kirja eest, aga tahtsin jõudu ja parimaid mõtteid soovida! :)
    Uuelootuse Laura

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hihihiii.. Jaa, seesama Laura :) Suur aitäh heade soovide eest!! Väga tore, et blogi meeldib! Viimasel ajal olen natuke ajahätta jäänud muude toimetustega, aga püüan ikka usinalt väikseid postitusi teha! Loodan, et ikka huvitavaid :))
      Parimat,
      Laura

      Kustuta