teisipäev, 17. mai 2016

Tee ise pitskampsik




Foto: Laura Strandberg Modell: Leela Toomsalu Helesinine kleidike: Bless This Mess Studio

Oeehhh, lõpuks ometi saan mahti ühe ammu tehtud kaunikese väljanäitusele panna (ja üleüldse midagi kirjutada :)).
See oli ühel külmal jaanuariõhtul, kui oli võimalus käia MiiButiigis töötoas, millest täpsemalt oli juttu veebruari Nipiraamatus. Nagu varemgi, siis valdas mind ka seekord pärast töötuba mõnus inspiratsioonituhin. Armusin pitskangasse, või noh pigem nagu armusin uuesti, mis meil ka töötoas oli põhitegelane ... Pitskangas olevaid lillekesi ja musterid saab väga lihtsalt välja lõigata ja neid erinevates kohtades kasutada, ilma et peaks neid eraldi ääristama hakkama. Töötoas valmisid meil eriti lahedad ja külluslikud prossid, kodus aga kasutasin pitsi rohkem ja kandva rolli sai pehme kampsun, mis uut väljanägemist tahtis. Ja kuigi ilmad on juba mõnusalt suvised, on lemmikkampsun ikka omal kohal, kui õhtu kätte jõuab.

Mida vaja?
pitsi
kampsunit
niiti
nõela
kääre
nööpnõelu

Kuidas teha?

Kampsuni allserva pitsiga katmiseks lõika parajalt pikk pitsitükk, mis ulatuks ühest kampsuni servast teiseni. Kinnita nööpnõeltega ja õmble külge. Lõika alumine serva mööda mustrit, et tekitada liikuv joon.


Kampsuni seljale lõika samuti parajalt lai pitsitükk, kinnita ülemine serv ära ja alumine lõika mustrit jälgides liikuvaks. Kinnita nööpnõeltega ja õmble kinni. Kaunistuseks lisa rinnale ka paar lillekest.



1 kommentaar:

  1. Mmm, iludus, sellisega käiks küll koguaeg!

    VastaKustuta