teisipäev, 26. juuni 2018

maiusta kiire vegeburger


Ammu juba ootasin, millal saabub mu uus igapäevane toit. Vahepeal oli selleks, juba hirmuäratavalt pika aja vältel, maapähklivõi banaani ja leivakrõpsuga. Pikka aega ei olnud nagu midagi eriti muud kui mõtetud küpsised ja näksid ühest või teisest sahtlist.

Nüüd aga juba teist nädalat teen ise endale päeval "sooja" sööki! Katsetan erinevaid taimseid kotlette valmistoiduletist nt Uvic ja Laky toiduvabriku omi. Uvic'u porgandikotlettidel on huvitav maitsenüanss, äkki koriandrist?! Peedikotlette oli hea grillida, aga üldjuhul on ikkagi kõige paremad kikerhernekotletid. Nii puhtal kujul (Uvic) kui ka kapsaga (Laky).

Eelmisel nädalal avastasin ka Salvesti köögiviljasalati. Mõnusalt hapukas magus, kergelt vürtsikas, kus sees porgandi, paprika ja sibularibad ning väiksed oakaunad. Nämmnämm. Samas sarjas on ka salat suvikõrvitsaga, aga selles on kuubikud, mida burgeri vahele hästi panna ei saa.

Suvise burgeri saad väga kiirelt valmis teha, kui vajalik kraam kodus olemas on. Natuke reklaampostitusena tundub see nüüd olevat, aga kahjuks siiski ei ole :D Kaubamärgid ei pea ju muidugi olema samad, aga need on kindlasti minu lemmikud.


Mida vaja?
kukkel (meie lemmikud on Rukkipala või mitmevilja Pehmik)
taimne kotlet (kikerhernekotletid on lemmikud)
vegan juustuviil (suitsujuustu meenutav Violife või mahedama maitsega Nature&moi)
hummus (meie lemmik on Noa)
salatileht
tomati-, suvikõrvitsa- ja/või kurgiviil
Salvesti köögiviljasalat
Hellmann'si meega ketšup (jess, no sugar!)
Heinz'i sinep sweet (koostises samuti mesi)
Tarplani vegan majonees (ka Kaste taimetoitlastele on hea)


Kuidas teha?
Mina pistan rösterisse nii kukli kui ka kotleti. Siinjuures on hea, kui viimane oleks pigem õhuke lai latakas, et kitsama vahega masinasse mahuks, aga paksema kotleti saab alati pikuti pooleks nüsida. Täida kukkel kõige hea ja paremaga, kastmeid pane mõnusalt ohtralt ja pista nahka!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar