kolmapäev, 20. juuni 2018

maiusta lasagne suvikõrvitsa ja tofuga


Lasagne meeldib kõigile, on mul õigus? Mõnusalt kreemine, tummine ja rammus toit viib alati keele alla. Hakkabki jaanipäev tulema oma jaheda ilmaga, hea midagi sooja küpsetada :D Mulle meeldib ta nüüd veel eriti, sest tean, kuidas asendada hakkliha. Seda veel muide nii, et isegi lihasööjad petab ära ja maiustavad mõnusas teadmatuses.

"Nii hea lasage oli!"
"Aitäh! See oli peaaegu vegan."
"Mis sa ajad! Hakkliha oli ju sees..." nii on olnud mul sõpradega mitu vestlust, kes ei saagi aru, et toidus pole päris liha sees. Kes tunneb end veidi petetult, kes avastab uusi huvitavaid maitseid, kes mõistab, kui palju põnevaid toiduaineid on olemas :)

Feta salat ja kombucha sobisid lasagnega hästi

Ega siin tegelikult erilist trikki pole, segad kokku punase tofu-kastme, eelküpsetad põhilise valitud köögivilja ja pakid koostisosad kihiti vormi. Selleks, et tofu oleks võimalikult "hakkliha", tuleb see parajaks puruks pudistada (või kasutadagi puru kujul olevat tofut) ning seejärel soja kastmega läbi segada, lastes sel tumedaks muutuda.

Mida vaja?
2 baklažaani või suvikõrvitsat (olen nüüd proovinud mõlemaga, viimati suvikaga, aga baklažaan edastab oma konkurendi siiski ühe väikse punktiga :))
oliiviõli
250g tofut
soja kastet
3 spl maitsepärmi
1 pk kaerakoort
riivjuustu
lasagne plaate
1 pk tomatipastat
sibulat
küüslauku
oreganot, tüümiani, estragoni jt lemmikmaitseaineid
soola, pipart

Kuidas teha?
Pese baklažaan/suvikõrvits ja viiluta pikuti või risti õhukesteks viiludeks, raputa soola peale ja lase seista. Tupsuta 15min pärast pind köögipaberiga kuivaks, tilguta oliiviõliga üle ja pista 20 min 175 kraadisesse ahju. Samal ajal tükelda tofu kaussi, kalla peale paar spl soja kastet ja maitsepärm, sega kokku. Tükelda sibul ja küüslauk, prae pannil kuldseks, vala peale tofusegu ja tomatipasta, lase korraks soojaks.
Võta ette lasagne vorm. Vala põhjale õrn kiht tomatipastat, sellele lao lasagne plaadikiht, tomatipasta-segu-kiht, baklažaani/suvikõrvitsaviilud ja koor. Lao 3-4 kihti, kuni materjal otsas. Viimasena laota peale hunnik riivjuustu ja kalla veel törts koort peale. Pista vorm 30-40min 175 kraadisesse ahju ja naudi maitsvat suutäit värske rohelise salatiga! Nämmm


Almost vegan lasagne :) Also enjoyed by meat lovers!

What you need?
2 eggplants or zuccini
250g tofu
soya sauce
3 sp nutritional yeast
1 pk oat based cream
cheese of your choosing
lasagne pasta
250g tomato sauce
onion
garlic
oregano, thyme, estragon etc
salt pepper

How to make?
Cut thin slices out of eggplant or zuccini, sprinkle with salt and let sit for 15 minutes. Whipe dry, sprinkle with oil and put them in oven for 20 minutes in 175C. Cut your tofu, add soya and yeast. Fry onion, garlic, add tofu and tomato sauce.
Start your layers in a pan. Tomato sauce on the base, lasagne plates, tomato-tofu sauce, eggplant slices, cream and repeat! Top it off with cheese and cream. Into the oven for 40 minutes in 175C. Eat with fresh greens! Yummy!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar