kolmapäev, 13. juuni 2018

maiusta kaerahelbeküpsised ja õuna-kookoskreem


Tuli plaan teha lastega kiirelt mingi väike maius ja loomulikult meenusid kohe kaerahelbeküpsised! Aga no ega meie siis retsepti järgi midagi ei tee, peab ise ikka juurde genereerima :) Tihtilugu lõpeb see asi heal juhul üpris maitsetult või hullemal juhul suisa katastroofiga. Seekord läks hästi, sest küpsised said megamaitsvad, mahlased ja meenutasid rohkem nagu väikeseid kooke!

Imelisandiks on siinjuures arvatavasti lausa mitu asja. Loomulikult on tulemus alati hea, kui lisada rosinaid ja pähkleid. Aga lisaks neile sai seekord tainasse ka lusikatäis õunamoosi. See muutis tulemuse mõnusalt mahlaseks ja karamelliseks.


Küpsistele tegin juurde vahukreemi, kuhu neid sisse kasta. Olen avastanud kookospiimast tehtava "vahukoore", mida saab kasutada nii kisselli peale tõstmiseks kui ka vastlakuklitesse suskamiseks. Nipp on selles, et vahustatud kreem tuleb 20minutiks veel külmikusse tahenema panna. Siis on kreem mõnusalt paks, korralikult vormis, just nagu mulle meeldib :) Kookose maitsele lisaks on seekord ka õun. Jube hea sai ikka!


Ülejäänud kreemi kasuta järgmisel hommikul pannkookide peal. Suurepärane!

Mida vaja?
tainas
250g kaerahelbeid
100 g võid
2 muna
100 g (rafineerimata pruuni) suhkrut või mett
kaneeli
2-3 sl õunamoosi
peatäis rosinaid
peotäis pähkli-, mandlisegu

kreem
kookospiima
suhkrut
3 sl õunamoosi

Kuidas teha?
Vahusta kausis munad suhkruga, lisa kaerahelbed, potis sulatatud või ja muu kraam. Lase tainal natuke seista ja tõsta küpsetuspaberile pätsid. Pane nad 175 kraadi juures ~15-20minutiks ahju, kuni küpsised on parajalt pruunid.
Kreemi jaoks võta kookospiimapurgist ainult paksem osa ja vahusta see kreemjaks. Pista kreem külmikusse vähemalt 15minutiks, lisa õunamoos, sega läbi, kasta koogikesi kreemi sisse ja lase hea maitsta!
NIPP! Ainult suhkruga vahustatud kookoskreem säilib külmikus paar nädalat ja sobib mitmete magustoitude lisandiks.


Väiksed päti näpud juba krabavad! :)


What you need?
dough
250g oatmeal
100g butter
2 eggs
100 g brown sugar or honey
cinnamon
2-3 sp apple jam
raisins
nuts, almonds

cream
1 can coconut cream
sugar
apple jam

How to make it?
Mix eggs and sugar, add melted butter, oatmeal, cinnamon, jam raisins and roughly chopped nuts, almonds. Let the mixture be for 15 minutes. Drop dough onto baking sheet and bake in 170C for 15-20 minutes until cookies are nicely brown.
For the cream use only the thicker part of the cream, drop it in a bowl, add sugar and beat with a mixer for couple of minutes. Mix in apple jam and refrigerate. Dip the cookies in the cream and enjoy!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar