esmaspäev, 4. juuni 2018

tee ise õlapaeltega kleit


Üks populaarsemaid postitusi on olnud see, kus õpetasin tegema pashmina sallist kleit-tuunikat. (Vaata siit!) Lisaks tegin ühest narmastega babushka sallist seeliku (Vaata siit!)

Poolfabrikaadist õmblemine on sama popp nagu samanimeline toit - osa tööst on ju ette ära tehtud ;) Sall just seda on, ääristatud ja mõnikord ka narmad või tutid küljes. Võta ainult kätte ja loo midagi uut.

Ja ega kaks kolmandata jää - seekord teen kleidi neljast sallist! Mina leidsin oma sallikogust neli enam-vähem sama küljepikkusega ruudukujulist isendit. Loomulikult pole nad ka ühesuguse mustriga, aga see ongi selle asja juures kõige põnevam. Tegin kleidi nii, et siniste toonidega mummusallid said ühele kleidi poolele, rohekat tooni sallid teisele. Ning kuna kleit on lõike mõttes mõlemalt poolt täpselt ühesugune, siis saab seda mõlemat pidi ka kanda!

Sarnane kleit interneti-poe-avarustest

Eesti suvi on alles algamas, aga juba mai näitas mõnusat kuuma ilma. Et päris paljalt või päevitusriietega ei saa igal pool välkuda, siis on vaja ühte mõnusalt õhukest kleidikest, mida kiirelt peale visata, et last lasteaeda viia või aias muru niita. Ka soojamaareisile on hea kleit kaasa võtta ;)


Kerge bolero või jakike peale visata ja vööga kleit keskelt kokku tõmmata, saab mõnusa komplekti suvisele linnaretkele minemiseks.

NIPP! Sallide asemel saab kasutada ka siidikangast riidetükke. Lõika ühesuurused tükid (u 80x80 cm), äärista ja toimi nagu sallide puhul.

NIPP! Tead ju küll neid peenikesest paelast sangasid, mis tolknevad uute kampsunite-pluuside õlaõmbluste vahel. Ma lõikan need alati ära, sest nad segavad. Selle kleidi õlapaelte jaoks kasutasin ära just kaks sellist peenpaelakest. Kokkuhoid missugune. Jessikas!


Mida vaja?
nelja ruudukujulist siidsalli
õmblusmasinat
nööpnõelu
paela
kääre
niiti
nõela


Kuidas teha?
Õmble kaks salli mööda ühte serva kokku, jättes ülemisest servast u 15 cm lahti.



Tee sama teise kahe salliga.


Nüüd õmble paarid omavahel kokku samamoodi. Nüüd on sul neli salli omavahel ühendatud. Kinnita nööpnõeltega õlapaelad.


Õmble need külge ja valmis ta ongi!

Eest .......... ja tagant!

Kanna kleiti vöötatult või lase tuule käes lehvida. Praegused ilmad igal juhul on kleidi kandmist väga soosivad :)

Tere suvi :))

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar