kolmapäev, 2. november 2016

tee ise pihlakakee


Tänase hingedepäeva puhul üks traditsiooniline lugu :)

Mis see on? Emand ehib mäe peal, punased pärlid kaelas. Õige vastus - pihlakas :)


Pihlakas olevat nõiapuu, seetõttu on tal ka väge ja võimu. Kas teadsid, et pihlaka marjadel on nõiamärk peal - viiskand ehk pentagramm. Vinge! Puu kaitsvat nõiduse vastu, aias kasvavad puud hoiavad ära nõiduse või naabrite pahatahtlikuse. Maja ümber kasvav pihlakas pidavat hoidma pikselöögi eest! Pihlakat kasutatakse ka paljude tõvede vastu, külmetushaigused ja nahahädad sealhulgas. Pihlaoksa on kasulik ka kaasas kanda, näiteks merel või metsas. Esimesel puhul ei tee torm liiga, teisel puhul hoiavad ussid ja hundid inimesest eemal ega ründa! (info internetist)

Kui selle kõige peale pihlakaisu peale ei tulnud, siis ei tea, mis veel aitaks. Igal juhul ei ole ma kindel, kas pihlakamarju veel puude otsas on, mul oli kausitäis marju korjatud juba mitu-mitu nädalat tagasi. Äkki on keegi veel olnud nii ettenägelik, et ilusad mammud kasvõi kaunistuseks kuskile valmis varunud. Sest lisaks kausis imetlemisele, saab teha nendest ilusad kaunistused tuppa, mis maja kaitsevad ja näevad ilusad välja.

Aga kui marju enam saada pole, siis miks mitte teha sama punaste puit- või pihlakapuust pärlitega?!! Jõulupuul näevad väga uhked välja nii pihlakeed kui ka "pihlakeed"!

Mida vaja?
peenikest traati
tange
pihlakaid


Kuidas teha?
Lõika paarikümne cm pikkune traadijupp ja lüki marjad traadile.


Keera traadiotsad omavahel konksuks või aasaks kokku ja pane rippuma.



Ka väiksemad rõngad näevad nunnud välja! Nagu kõrvarõngad :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar