esmaspäev, 28. november 2016

tee ise viirukihoidja

... Siis kui väljas veel suured hanged olid ...


Järjekordne hea mõte, mis ka reaalsuses täiesti töötab! Tee-seda-ise antiikkuld :)) Jah, lugesid õigesti! Nagu tõeline alkeemik muiste, hakkasin nüüd kulda vorpima :D


Igale tõelisele harakale kohaselt, meeldib ka mulle kõiksugu kuld ja kard. Alustades tavalisest säravast kivikesest kuni glitterini välja :) Sellest viimasest teen ka kindlasti edaspidi veel juttu, aga seekord peatun antiikse näoga kulla juures. Maagiliselt tumedaid, iidse näoga ehteid on mul ka. Need jäävad alati ka poodides esimesena silma.


Igal juhul tekkis antiikse kulla efekti saavutada hoopis muu asjaga seoses. Ja see läkski korda :) Jessikas! Suvel, kui sääse veel teemaks olid, avastasime ühe peo käigus, et viirukid neile väga ei imponeeri. Aga õigest viirukihoidjat mul ei olnud ja seega sai neid suvalises topsis või mulla sisse torgatuna sussutatud. Nüüd, pärast nelja kuud, suutsin selle viirukihoidja lõpuks ka päriselt valmis teha ja tulemus saigi soovitult üpris "antiikne" :) Järgmisel suvel on viirukil vähemalt koht olemas!

Mida vaja?
polümersavi
toidukile
nuga
hambatikku
musta ja kuldset akrüülvärvi
pintslit

Kuidas teha?
Väta väike tükk savi ja vooli sellest sulekujuline tükk. Pane see kahe kile kihi vahele ja vooli veelgi hoolsamalt.


Tõmba hambatikuga sulele sooned sisse ja eemalda kile.


Lõika sule servad mõnest kohast lahti ja painuta natuke ära.


Pane suleke kaarja kausi või taldriku peale, tee viiruki jaoks väike auguke ja jäta kuivama.



Tee mustast akrüülist vesine segu ja lase seda sule soontesse valguda.


Lase kuivada ja tõmba ülejäänud pinnad kuldse akrüüliga üle. Minu arust sai päris äge alternatiiv tavalistele puidust viirukialustele!



NIPP!
Kui teed sulele piisavalt suure augukese, saad sellest läbi ajada ka nööri ning sule hoopis kuusele kaunistuseks riputada ;)

2 kommentaari:

  1. Oh! Mul ongi viirukeid palju, aga ei ühtki hoidjat - ja see on veel täpselt minu maitse järgi viirukihoidja! Peab kopima.
    (P.S eriti tubli emme oled ;)!)

    VastaKustuta